Waarom koop je een wintersport jas?

Je denkt nu misschien, waarom zou ik een dure wintersport jas kopen als ik ook gewoon mijn eigen winterjas kan gebruiken? Wij waarschuwen je alvast, ga niet met je normale winterjas van de piste af! Deze jassen zijn helaas niet gemaakt voor de weersomstandigheden die je tegen gaat komen. Investeren in een goede jas is dan ook een must. Daarbij hoeft een goede wintersport jas niet altijd duur te zijn, op jas.nl vind je al vele jassen voor een mooie prijs.

Skiën of snowboarden?

Wanneer je op wintersport gaat maak je doorgaans vooraf een keuze om te gaan skiën of snowboarden. Nu zijn er geen heftige verschillen tussen beide jassen en kun je prima een ski jas gebruiken om te snowboarden en vice versa. Er is echter wel een verschil in de pasvorm van beide jassen.

Verschillen tussen een snowboard- of ski jas

Een snowboard jas heeft doorgaans een ruimere pasvorm vanwege de vele bewegingen die snowboarders maken om balans te houden. Deze pasvorm geeft net wat meer bewegingsvrijheid en wordt vaak comfortabeler gevonden. Ook is de jas over het algemeen langer dan een ski jas omdat snowboarders vaker in de sneeuw zitten.

Een ski jas daarentegen is juist vaak slank en strak van model om de snelheid te verhogen.


Functies van een goede wintersport jas

Er zitten veel verschillende functies op een wintersport jas die handig zijn tijdens jouw tocht van de piste. Het is dan ook belangrijk om goed naar je situatie te gaan kijken om daar de juiste jas bij uit te zoeken. Doe online onderzoek naar de mogelijke opties en lees bij aankoop de specificaties van de jas goed door. Zo voorkom je een miskoop.

Gaat mijn nieuwe wintersport jas nu weer een jaar in de kast?

Dat zou natuurlijk zonde zijn! Je kunt je wintersport jas ook prima in Nederland blijven gebruiken. Want waar een winterjas niet geschikt is voor wintersporten kan het andersom prima gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan avondwandelingen in de koude maanden, of de wekelijkste sportwedstrijd van je zoon of dochter. De wintersport jas is namelijk warm, waterdicht, winddicht en ademend, dit maakt het een item of comfort bij Nederlandse activiteiten.

Don’t forget: Was je jas!

Iets waar je misschien niet direct aan zou denken maar wat cruciaal is voor de onderhoud van je nieuwe wintersport jas: wassen. Ja, je leest het goed! Was je jas regelmatig om hem schoon te houden. De ademende materialen kunnen namelijk verstopt raken waardoor ze zweet niet meer door kunnen laten. Je kunt het een beetje vergelijke met poriën van de huid, deze wil je ook graag schoonhouden!

Zo, nu ben je klaar om te gaan zoeken naar jouw ideale wintersport jas.

Terug naar Kleding & materiaal
Gerelateerde artikelen
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Skistokken maat gids Bekijk alle koopgidsen hier...
Decathlon Wintersport Shop