Wintertrex wintersport aanbieding!

Wat kost een weekend Winterberg?

Wintersport hoeft niet duur te zijn. Dit kunnen we terug zien in de kosten voor een weekendje skiën in Winterberg. Je kan ervoor kiezen om een hotelkamer te boeken of juist een appartementje te huren. Er is echter wel één vuistregel die je moet aanhouden. Hoe eerder je het weekend boekt, hoe goedkoper het weekend en dus de accommodatie zal zijn. 

Winterberg ligt enorm dicht bij Nederland waardoor het ook mogelijk is om je weekendje skiën in Winterberg op en neer te doen met de auto. Wil jij dit liever niet? Dan kun je ook heel goedkoop in één van deze accommodaties verblijven:
    • Bed & Breakfast Winterberg. Deze bed & breakfast is aangenaam klein en helpt klanten op een persoonlijke wijze. Het is een goedkope manier om toch in Winterberg te verblijven.
    • Wil jij liever in een hotel verblijven? Dan kun je ook kiezen voor Hotel Der Brabander of Landhotel Fernsicht. Hotel Der Brabander ligt aan de piste waardoor er geen minuut verloren gaat. Als laatste is er ook Landhotel Fernsicht waarbij je een prachtig uitzicht hebt op de zwarte pistes.

Welke pistes zijn er te vinden in Winterberg?

Een Winterberg weekend is een weekend waarbij jij je absoluut niet zult vervelen. Dit komt door de vele pistes die ze aan kunnen bieden. In Winterberg zijn zo'n 34 afdalingen die je op 7 verschillende bergen kunt maken. Omdat het gebied niet altijd de sneeuwzekerheid kan garanderen met echte sneeuwval, heeft dit skigebied 260 sneeuwkanonnen die ervoor zorgen dat je tóch die zekerheid hebt. 

Een andere tip die we je graag mee willen geven is om je weekend Winterberg inclusief skipas vooraf goed te regelen. Hiermee voorkom je dat je in de rij moet gaan staan en essentiële tijd verliest. Boek je weekend Winterberg inclusief skipas dus altijd tegelijk. Dan kun je bij aankomst direct beginnen met het maken van een afdaling. 


Hoe kom ik het snelste in Winterberg?

Wil jij gaan genieten van een Winterberg weekend in de sneeuw? Dan kun je net als vele anderen de reis naar Winterberg afleggen. Er zijn verschillende manieren om in Winterberg te komen. Als eerste kun je met de auto gaan. Het grote voordeel hiervan is dat je jouw eigen skispullen mee kan nemen en hem op een parkeerplaats kan zetten die direct aan een piste ligt. De reis per auto duurt ongeveer twee uur vanaf de Nederlandse grens. Houdt er echter wel rekening mee dat in het Ruhrgebied het langer kan duren. Dit komt door de spits die voor vertraging zorgt. Zorg er dus voor dat je op tijd vertrekt.

Wil jij liever uitgerust aan je Winterberg weekend beginnen? Dan kun je ook een reis maken met de bus of trein. Er zijn een aantal busmaatschappijen die busreizen aanbieden. Wij raden dit aan als je jouw weekend zo goedkoop mogelijk wilt houden. Bij de busreizen zul je vroeg op moeten staan aangezien de bus in de nacht zal vertrekken. 

Het reizen per trein is vaak minder bekend. Toch is het een goede manier om je weekend Winterberg mee te beginnen. De reistijd hangt af van de verschillende verbindingen en of je over moet stappen. Meestal reis je zo'n 4 tot 6 uur om in Winterberg te komen. Een treinreis is echter wel vrij prijzig. Wij raden je dus aan om met de auto of bus naar Winterberg te gaan.

Een Winterberg weekend met kind

Wil jij een kleine skivakantie gaan vieren met je kinderen? Dan is Winterberg ook een uitstekende locatie. Dit komt doordat het skigebied ook uitermate geschikt is voor kinderen. Er zijn namelijk een groot aantal skiliften aanwezig die kindvriendelijk zijn en er zijn verschillende pistes voor kinderen. Tijdens je Winterberg weekend kunnen je kinderen ook skiles krijgen van een professional. Op deze manier leren ze hoe ze op een veilige manier boven moeten komen en ook weer de piste af kunnen. Ook voor je kinderen is het slim om het weekend Winterberg inclusief skipas en skiles vooraf te regelen.

Weekend Winterberg met de hond

Wil jij je hond meenemen op wintersport? Dat kan! Er zijn namelijk een groot aantal bungalows, vakantiehuizen en hotels waar huisdieren welkom zijn. Hierdoor kun jij je weekend Winterberg met wintersport en wandelen combineren. Daarnaast zal je hond de sneeuwpret ook enorm leuk vinden! Wij willen je als tips meegeven om goed te kijken naar de accommodaties. Sommige accommodaties bieden namelijk wel aan dat honden welkom zijn maar dit is wel beperkt tot één of twee honden. Het zou namelijk zonde zijn om één van je honden thuis te moeten laten tijdens je Winterberg weekend. 

 

Terug naar Vakantie
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...