Wintertrex wintersport aanbieding!

Wat kan een sporthorloge?

Het horloge kan je bijvoorbeeld informatie geven over je afdalingen. Denk aan maximale snelheid, gemiddelde snelheid en de route die hebt afgelegd. Daarnaast kan het horloge je op de hoogte houden van ingekomen berichten op je telefoon, je hartslag vastleggen, de hoogte meten, je de weg wijzen door middel van GPS en nog veel meer. 

Draagcomfort

Wanneer je actief bezig bent tijdens uw wintersportvakantie, dan is het belangrijk dat het horloge prettig aanvoelt. Een sporthorloge voor wintersport moet bijvoorbeeld niet te zwaar en stug zijn, maar moet lekker soepel om de pols zitten. Daarnaast zijn harde hoeken of uitstekende onderdelen ook vervelend bij het bewegen van de pols tijdens het skiën of snowboarden. 


De functionaliteiten

Net zoals gewone horloges zijn sporthorloges voor wintersport er ook in allerlei soorten en maten. Er zijn eenvoudige horloges met een sensor en er zijn horloges met meerdere sensoren zoals een altimeter, een barometer, een thermometer, een GPS-sensor en een kompas. Maar wat houden al deze functionaliteiten eigenlijk in?

  • Altimeter: horloges met een altimeter zijn uitgerust met hoogtemeter en zijn daardoor erg handig tijdens wintersport. De altimeter kan werken via een barometer of GPS en geeft de hoogtes erg nauwkeurig weer. Ook de barometer geeft de hoogte en de luchtdruk weer.
  • Thermometer: wanneer het in het dal nog lekker warm is, kan het op de top al flink koud zijn. Met een thermometer en een barometer anticipeer je zonder moeite op de weersveranderingen.
  • GPS-sensor: de GPS-sensor in een sporthorloge legt de afgelegde route, de snelheid en de afstand voor je vast. Hierdoor krijg je een goed inzicht in de prestaties en routes die je hebt afgelegd. En mocht je verdwaald raken, dan kun je met de GPS-sensor op je wintersport sporthorloge zo weer de weg terug vinden.

Sporthorloges voor wintersport helpen je om het maximale uit je wintersportvakantie te halen! Het horloge moet goed tegen extreme weersomstandigheden kunnen. Daarnaast moet het horloge prettig te dragen, schokbestendig, veelzijdig en betrouwbaar zijn. Kijk wat je zelf prettig en belangrijk vindt zodat je weet in welke prijsklasse je kunt gaan zoeken.

Meer informatie in de reviews van sporthorloges op Sport Logboek en maak de beste keuze!

Terug naar Kleding & materiaal
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...