Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...
Decathlon Wintersport Shop

Belangrijke elementen van snowboarden

Voor het snowboarden is het belangrijk om goed gekleed te gaan. Draag lagen kleding die je tegen de kou beschermen en je droog houden. Een goed paar snowboardschoenen is ook essentieel. Er zijn twee hoofdtypen snowboards: alpine en freestyle. Alpine snowboards zijn ontworpen voor downhill racen, en ze zijn doorgaans langer en smaller dan freestyle boards. Freestyle snowboards zijn korter en breder, en ze zijn ontworpen om tricks en jumps te doen. De meeste snowboards hebben bindingen die je boots aan het board bevestigen. De bindingen moeten strak maar niet te strak zitten, en je moet je voeten vrij kunnen bewegen. Je kunt dit oefenen met indoor snowboarden. 

Als je klaar bent om te gaan snowboarden, zoek dan een helling op die niet te steil is. Begin met langzaam de helling af te rijden en verhoog vervolgens de snelheid naarmate je je meer op het gemak voelt. Snowboarden kan gevaarlijk zijn, daarom is het belangrijk om lessen te volgen van een gekwalificeerde instructeur en altijd een helm te dragen. Met de juiste veiligheidsmaatregelen kan snowboarden echter heel leuk zijn.