Wintertrex wintersport aanbieding!

Mooie pistes in dit Zwitserse gebied

Saas-Grund is het eerste wintersportdorp in het Saastal met 35 kilometer pistes die voornamelijk rood zijn. Tevens loopt er vanaf hier een piste naar Saas-Balen. Het laatste dorp in het dal is Saas-Almagell met ongeveer 12 kilometer aan rode en blauwe pistes. Het hoger gelegen Saas-Fee heeft verreweg het grootste skigebied met in totaal 100 kilometer aan pistes waarvan één vierde blauwe, één vierde zwarte en de overige rode zijn. Voor de niet alpineskiërs liggen er tal van wandelpaden en 32 kilometer aan loipes klaar zodat ook zij van een schitterende wintersportvakantie kunnen genieten. Er zijn verschillende rodelpaden zoals de 11 kilometers lange rodelbaan van Kreuzboden naar Saas-Grund en ze bieden een leuk alternatief. U heeft in ieder geval zeer veel keuze in het Saastal.

Het skigebied Saas-Fee:

Vanuit Saas-Fee worden een viertal skigebieden ontsloten tot een hoogte van 3600 meter. Beginnende skiërs kunnen prima terecht op de fraaie oefenhellingen bij het dorp waar zich ook het Kids funpark bevindt. De gevorderde skiërs vinden we op de hellingen van de Plattjen terug terwijl de ervaren skiërs aan hun trekken komen in de gebieden Felskinn en Langfluh. Het hooggelegen skigebied heeft de beste sneeuw en het hoogstgelegen, draaiende restaurant van de hele wereld. Een totaal van 100 kilometer aan pistes zijn te bereiken via 22 liften en een bergspoor. Voor de snowboarders zijn er faciliteiten zoals een boardercross, een funpark en een halfpipe. Het totale Saastal kent 32 kilometer loipes, Saas-Fee 6 kilometer. De wandelmogelijkheden zijn uitstekend met zestig kilometer bewegwijzerde wandelroutes. Andere sportmogelijkheden zijn curling, rodelen en schaatsen en dan niet te vergeten een sleepiste die in het dorp eindigt. Een bezoek aan het ijspaviljoen Allalin is tijdens uw wintersportvakantie ook zeer zeker de moeite waard. En voor een onvergetelijke belevenis zorgen de sledetochten met husky's, waarbij men bovendien met nodige instructie zelf de slee mag besturen. Saas-Fee biedt een onuitputtelijk skigebied met volop variatie!


Saastal bestaat uit de volgende plaatsen:

  • Saas Almagell (1672 m):
    Het dorp Saas Almagell ligt op 1672 meter in Wallis, Zwitserland. Er is een liftverbinding aanwezig in het dorp en er is een dalafdaling.
  • Saas Balen (1484 m):
    Saas-Balen is een gemeente en plaats in het Zwitserse kanton Wallis en maakt deel uit van het district Visp. Saas-Balen telt 408 inwoners.
  • Saas-Grund (1560 m):
    Saas-Grund is een gemeente en plaats in het Zwitserse kanton Wallis en maakt deel uit van het district Visp. Saas-Grund telt 1142 inwoners.
Terug naar Skigebieden
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...