Decathlon Wintersport Shop

Het hart van de Franse Alpen

De Vanoise Express is één van de grootste en meest snelle gondels ter wereld en brengt meer dan tweehonderd skiërs in vier minuten tijd van het skigebied van Les Arcs naar het skigebied van La Plagne en omgekeerd.

Paradiski staat tijdens je wintersportvakantie garant voor:

  • Een paradijs voor iedere echte wintersport liefhebber
  • Maar liefst drie gletsjers in één gebied!
  • In totaal twintig gezellige dorpjes.

Top 3 van 's werelds grootste skigebieden

Paradiski omvat maar liefst 425 kilometers aan gevarieerde en uitgestrekte pistes en staat hiermee dan ook in de top drie van 's Werelds grootste skigebieden. Het is zeker een echt paradijs voor de wintersporters! Tijdens je wintersportvakantie komt iedereen in het gezin aan zijn trekken. De pistes variëren van eenvoudige blauwe pistes tot zeer pittige zwarte afdalingen en ze liggen veelal in of juist door het bos heen.

In het gebied liggen daarnaast ook nog eens drie gletsjers en er zijn twee pieken die boven de 3000 meters hoogte uitkomen namelijk:

  • de Aiguille Rouge
  • Bellecote.

De bosrijke pistes en de sneeuwzekere hoogten maken van Paradiski zeer zeker een all-allweather skigebied. Het is zeker weten aan te raden om in dit indrukwekkende gebied heerlijke tochten te gaan maken tijdens je wintersportvakantie!


Het Skigebied Les Arcs (1600/1880 m):

Dit geweldige skigebied is zeer sneeuwzeker te noemen. Het biedt een uitgestrekt netwerk aan afwisselende pistes met zeer moderne liften. Meer dan 200 kilometers aan blauwe, rode en zwarte pistes maken dit gebied zeer geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde skiër. Echte snelheidsduivels kunnen zich uitleven op de snelste piste ter wereld die gelegen is in Les Arcs. Vanaf deze echte Olympische snelheidspiste kunnen afdalingen worden gemaakt met een snelheid van maar liefst 200 km per uur! Uiteraard een aanrader en een uitdaging voor de gevorderde skiër. Tevens ligt in Les Arcs de langste zwarte piste te wereld. Wanneer de sneeuwcondities goed zijn kan er zelfs vanuit Les Arcs een vijftien kilometers lange afdaling naar het dalstation Bourg St. Maurice gemaakt worden. Voor de snowboarders onder ons is er een zeer gevarieerd snowpark, een bordercross en een halfpipe.

Skigebied La Plagne (2100 m):

La Plagne heeft een zeer ruim skigebied met een enorme hoeveelheid aan interessante pistes. Er is ongeveer een 225 kilometer piste in dit zeer aantrekkelijke en gezellige skigebied. Tijdens je wintersportvakantie kun je mooie tochten maken van het ene naar het andere dorp en dit over brede pistes of juist tussen de bomen door. De gletsjer van Dome de Bellecote op 3250 meter hoogte is gegarandeerd sneeuwzeker! De vergevorderde skiërs zullen zeker aan hun trekken komen bij de spectaculaire off-piste afdaling van Face Nord. Dit is met een gids en is een echte aanrader! Snowboarders kunnen hun hart dan weer ophalen in La Plagne. Hier zijn namelijk drie speciale funparken.

Skigebied Champagny (1200 m):

Het lager gelegen Champagny-en-Vanoise is een echt Savoyaards bergdorpje dat haar oorspronkelijk karakter heeft kunnen bewaren. Het skigebied van Champagny sluit naadloos aan op het enorme skigebied van La Plagne: een lift brengt je in ca. 8 minuten van Champagny naar de pisten van La Plagne. In Champagny zijn loipen uitgezet met een totale lengte van ca. 35 kilometer. De après-ski in Champagny vindt plaats in een sfeervolle ambiance.

Skigebied Pelsey Vallandry (1600 m):

Pelsey Vallandry is een authentiek Frans bergdorp welke is uitgegroeid tot een belangrijke wintersportplaats in de Paradiski. De plaats wordt gevormd door de plaatsen Les Arcs, La Plagne en Peisey-Vallandry. Het plaatsje ligt op het zuiden, veel zonneschijn dus! Er is een open cablecar verbinding met de omliggende dorpen. Peisey ligt aan de voet van de skipistes. Voor alpineskiërs is het hier een paradijs, maar ook de langlaufers komen hier volledig aan hun trekken: ruim 44 kilometer goed verzorgde langlaufloipes door een prachtige natuur met een unieke variatie in flora en fauna.

Terug naar Skigebieden
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...