Decathlon Wintersport Shop

Geschikt voor beginners en ervaren skiërs

Dit is bekend van de Tour de France en telt maar liefst honderdzestig kilometers aan brede en zeer goed geprepareerde pistes. Het gebied is ideaal voor de beginnende wintersporter dankzij de veelvoud aan blauwe en rode pistes. Toch biedt het gebied ook meer dan voldoende uitdagingen voor de meer gevorderde skiër. Er zijn een aantal zwarte afdalingen en op de hellingen van de Col de Gollet en Mottet vind je een uitdagende zwarte buckelpiste. Voor de meest ervaren wintersporters is er de afdaling La Lauziere van maar liefst 1,6 kilometer lang. Uitdagingen genoeg dus voor je wintersportvakantie. Le Grand Domaine staat bekend om de vele natuurlijke obstakels die perfect zijn voor freestylers en daarnaast is er een snowpark met een heuse halfpipe.

Le Grand Domaine is een gevarieerd skigebied met vele mogelijkheden en een zekerheid voor een geslaagde wintersportvakantie.

Een wintersportvakantie naar La Grand Domaine betekent een vakantie die...

  • ... bijzonder scherp geprijsd is
  • ... je verzekert van een hele middag zon en een goede ligging
  • ... een overzichtelijk geheel door de brede en geprepareerde pistes

Le Grand Domain bestaat uit de volgende plaatsen:

  • Doucy (960 m)
  • St. Francois Longchamp (1650 m):
    St. Francois Longchamp is gelegen op ca. 1650 meter hoogte. De grotendeels eenvoudige pistes liggen boven de boomgrens op de helling van Le Cheval Noir. Langlaufers vinden in het nabijgelegen Montaimont een mooi langlaufgebied; de Zone Nordique du Grand Coin met 35 km lopen. In St. francois kun je je 's avonds verder ontspannen in een van de verschillende restaurantjes die de plaats rijk is.
  • Valmorel (1300 m):
    Valmorel ademt de sfeer uit van een echt bergdorp met een gezellig, autovrij centrum en kleine, nauwe straatjes. Het is een goed uitgeruste wintersportplaats met een prettige sfeer. Voor de wandelaar zijn vanaf verschillende bergtoppen, die met de lift bereikbaar zijn, mooi uitgezette wandelpaden aangelegd. Een groot aantal bars, restaurants en disco's bieden vele mogelijkheden voor de après-ski.
Terug naar Skigebieden
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...