Wintertrex wintersport aanbieding!

Paradijs voor skiërs én snowboarders

In totaal zijn er 229 kilometers aan pistes met 45 liften te vinden. De Jungfrau Regio is niet alleen een paradijs voor de skiërs maar ook het hart van iedere snowboarder zal hier harder gaan kloppen. Vooral in de snowboard parken van Grindelwald First en van Murren-Schilthorn.

Vanwege het bergachtige landschap zijn er helaas niet veel loipes (31 kilometer in totaal), maar de uitzichten zijn zeer spectaculair! Het hoogste punt, de Jungfraujoch Top of Europe (3454 meter) kan men tijdens hun wintersportvakantie, tegen bijbetaling op de skipas, bereiken via een bergtrein. De twee tussenstations Eigerwand en Eismeer in de zeven kilometer lange rotstunnel bieden een uitzichtpunt voor een onvergetelijk panorama op de wereld van de gletsjers. Het is werkelijk genieten bij de Eiger, Monch en Jungfrau.

Het skigebied Grindelwald-Wengen:

Het skigebied kent in totaal 160 kilometer aan pistes. Bij Grindelwald werd de eerste stoeltjeslift ter wereld gebouwd in het skigebiedje wat heel toepasselijk First heet. Vanuit Grindelwald gaat een cabinebaan naar het bergrestaurant op maar liefst 2168 meter hoogte. Rondom liggen de liften met de pistes. Er is een rode en een zwarte dalafdaling en in totaal kun je genieten van 50 kilometer aan pistes. Aan de andere kant van het dorp gaan een cabinebaan en een bergtrein naar de Kleine Scheidegg-Mannlichen. Er gaan blauwe en rode afdalingen naar Grinderwald en ook naar Wengen. Dit skigebied heeft dan weer 110 kilometer aan pistes en ligt in het hart van de Junfrau regio aan de voet van de bekende Eiger-Noordwand. De meest spectaculaire piste van de regio is zonder twijfel de afdaling van de Lauberhorn bij Wengen waar ook jaarlijks de Lauberhornrennen plaatsvinden.

Men krijgt tijdens hun wintersportvakantie tevens de keuze uit 80 kilometer aan winterwandelpaden met uitzicht op immense bergen en gletsjers. Bovendien zijn er ook nog 60 rodelpaden. Daaronder bevindt zich met zijn 15 kilometer één van de langste rodelpaden van de Alpen, vanuit Faulhorn naar het dal.

Terug naar Skigebieden
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...