Wintertrex wintersport aanbieding!

Goed verzekerd op wintersport gaan

Wanneer je op wintersportvakantie gaat, vormen skilessen, een skipas en ski's of snowboards een aardige kostenpost. Deze kosten heb je natuurlijk over voor een onvergetelijke wintersportvakantie waar je nog lang van zult nagenieten. Het meest vervelende aan een wintersportvakantie is dat er ook risico's aan vastzitten: skiën en snowboarden brengen soms ongelukken met zich mee. Het wordt daardoor nog vervelender om je vakantie af te breken en al die hoge kosten dus 'voor niets' zijn geweest. Gelukkig bestaat er ook een wintersportdekking die je kunt afsluiten bij je reisverzekering, waardoor je deze en andere kosten krijgt vergoed.

Alleen een basisverzekering?

Een basis zorgverzekering dekt alleen medische kosten in het buitenland tot het Nederlandse tarief. In de meeste landen is dit Nederlandse tarief hoog genoeg om je hele rekening te dekken. Echter, in wintersportgebieden bevinden zich vaak privéklinieken waar je terecht kunt komen na een ongeluk. Deze klinieken zijn vaak erg duur en rekenen dan ook vaak een hoger tarief dan de kosten in Nederland. Dit wil zeggen dat alleen een basisverzekering niet voldoende is en je in zulke gevallen zelf moet bijbetalen. Om dit te voorkomen kun je een aanvullende zorgverzekering of een aanvullende dekking afsluiten op je reisverzekering. Je krijgt hiermee de gehele rekening vergoed, mocht je na een flinke valpartij medische hulp nodig hebben. Je kunt kiezen voor een kortlopende dan wel doorlopende reisverzekering. Als je vaker op vakantie gaat, is doorlopend veelal goedkoper. Daarnaast is het ook belangrijk om een annuleringsverzekering af te sluiten. Deze verzekering zorgt er namelijk voor dat je, wanneer je (niet om medische redenen) terug moet naar Nederland of zelfs niet eens kunt beginnen aan je reis, een vergoeding krijgt.

zorgeloos op wintersport met reisverzekering

Naast het gewone snowboarden en skiën bestaat er ook nog de mogelijkheid om off-piste te gaan tijdens je wintersportvakantie. Hiermee loop je een groter risico om te vallen, waardoor de meeste zorgverzekeraars de medische kosten na een off-piste ongeval meestal niet vergoeden.


Ski-uitrusting

De benodigdheden voor een wintersportvakantie zijn vaak duur. Denk hierbij aan eigen skikleding, accessoires en ga zo maar door. Je wil natuurlijk ook dat deze spullen goed zijn verzekerd wanneer je op wintersportvakantie gaat. Ski-uitrusting die je meeneemt valt onder de bagagedekking, waardoor je spullen zijn verzekerd voor beschadiging, diefstal en verlies. Let wel goed op het maximum, er geldt namelijk in veel gevallen een maximum bedrag per persoon of per polis.

Ook gehuurde skispullen zijn verzekerd door uw reisverzekering. Hierbij gaat het wel om onzekere voorvallen, zoals onverwachtse ziekte of terugkeer naar huis.

Wat vergoedt een wintersportdekking wel/niet?

Naast bovengenoemde zaken vergoedt een wintersportdekking ook:

  • Vervoer om van de piste af te komen na een ongeval;
  • Een reddingsactie op de piste;
  • Extra verblijfs- en reiskosten die gemaakt worden door ziekte van jezelf, je kinderen of je partner.

Naast de off-piste worden ook de volgende gevallen niet door een wintersportdekking vergoed:

  • Schade aan bindingen en skisokken;
  • Schade die is ontstaan tijdens speed skiën;
  • Schade die is ontstaan tijdens ijsklimmen of ijshockeyen;
  • Schade die is ontstaan tijdens bobsleeën of skispringen;
  • Zakelijke reizen.

Het is dus verstandig om een wintersportdekking af te sluiten bij uw verzekeraar, voordat je op wintersport gaat.

Terug naar Vakantie
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...