Wintertrex wintersport aanbieding!

Bereikbaarheid

Op de eerste plaats is natuurlijk van belang of de door jou gekozen locatie goed per trein bereikbaar is. Ga jij jouw wintersport 2023/2024 boeken en ben je niet bekend met de betreffende locatie, onderzoek dan of er een treinstation is. Veel wintersportlocaties zijn per trein goed bereikbaar en in andere gevallen zijn er prima transfers vanaf het dichtstbij gelegen station naar de betreffende accommodatie.

Bagage

Veel mensen zijn gewend om met de auto naar hun wintersportlocatie te reizen. Ze kunnen dan veel bagage meenemen, maar het nadeel van zelf rijden is dat je al vermoeid op de locatie aankomt. In de trein kun je slapen en dan kom je goed uitgerust aan en kun je echt volop genieten. Controleer goed hoeveel bagage je in de trein mee mag nemen en probeer om je koffer zo efficiënt mogelijk in te pakken.


Ski’s huren

Je kunt natuurlijk je eigen ski’s meenemen, maar dat is een heel gesleep. Het huren van ski’s is een prima alternatief. Je lost daarmee thuis ook meteen een ruimteprobleem op, want ski’s gebruik je meestal maar een paar dagen per jaar en de rest van de tijd nemen ze onnodig ruimte in. Bovendien is het huren van ski’s ook weer een bijdrage aan een beter milieu, want zo hoeven er minder ski’s geproduceerd te worden.

Goedkope kaartjes

Reizen met de trein kun je zo duur maken als je zelf wilt. Vaak is het reizen op een zaterdag duurder, dus probeer dat te vermijden. Let ook op de tarieven voor eventueel meereizende kinderen. In sommige landen kunnen kinderen tot een bepaalde leeftijd gratis met een ouder meereizen. In andere landen krijgen kinderen korting.

Reserveren

Er zijn speciale wintersporttreinen, zoals de Eurostar Snow, die naar de Franse Alpen rijdt. Het zijn vaak nachttreinen en je moet er special voor reserveren, dus let hier goed op bij het boeken van je wintersport vakantie!

Terug naar Vakantie
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...