Check de auto voor vertrek

De ski’s staan klaar, u heeft een mooi verblijf geboekt en de skipas heeft u al binnen. Bent u dan al klaar voor uw weekje wintersport? Het antwoord hierop is makkelijk, Nee! U moet eerst nog het een en ander checken omtrent uw auto. Is mijn auto wel goed verzekerd? Wat dekt mijn verkzekering wel? Wat niet? Dit zijn belangrijke vragen die u uzelf moet stellen voordat u met de auto op wintersport gaat. Zo komt u niet voor veranderingen te staan. Niemand wil graag te veel betalen voor een verzekering. Zoek daarom naar een goedkope autoverzekering, maar wel een die verzekerd wat u nodig heeft.

Iedere auto heeft een WA verzkering nodig. Bij WA, ook wel voluit wettelijke aansprakelijkheid genoemd, bent u verzekerd als u schade veroorzaakt bij anderen. Daarnaast heeft u ook nog WA+. Dan bent u verzekerd voor onder andere een storm en hagel. Dit kan nog wel eens van pas komen als u op skivakantie gaat. Na WA+ heeft u ook nog een Allrisk verzekering. Deze verzekering dekt veelal alle vormen van schade. Ook als u een aanrijding krijgt of bij gladheid. U krijgt in landen als Oostenrijk en Zwitserland veel te maken met gladheid als u op skivakantie gaat. Het is dus slim om dan een WA+ verzekering af te sluiten. Bent u nou benieuwd wat zo een verzekering kost? Laat uw autoverzekering berekenen en maak de afweging wat slim is voor u als u op wintersport gaat. Zoek naar een goedkope autoverzekering die wel alles dekt wat u nodig heeft.

Handige weetjes

Als u uw auto laat verzekeren in Nederland dan bent u bijna overal in Europa ook verzekerd. U bent dan direct in alle landen van de Europese Unie verzekerd. Zwitserland zit hier niet in, maar ook hier bent u dan verzekerd. Dit is erg handig als het gaan om wintersport, omdat Zwitserland een mooi land is om te skiën. Daarnaast is het erg belangrijk dat u winterbanden op uw auto zet als u op wintersport gaat. In sommige landen is het namelijk verplicht om winterbanden te hebben. In landen als Duitsland, Luxemburg en Oostenrijk is het verplicht. Mocht u geen winterbanden hebben dan kunt u een boete krijgen. In Duitsland en Luxemburg vallen deze boetes nog mee, maar in Oostenrijk kunnen de boetes flink oplopen. Daarnaast is het mogelijk dat u een ongeluk veroorzaakt, als u dan geen winterbanden op uw auto heeft, kan dit nog wel eens een probleem worden. Naast winterbanden zijn ook sneeuwkettingen in verschillende landen verplicht. Zorg dat u dus goed voorbereid de weg op gaat.

Terug naar Advertorials
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Skistokken maat gids Bekijk alle koopgidsen hier...
Decathlon Wintersport Shop