Wintertrex wintersport aanbieding!

Skidragers op het dak

Skidragers en bagagekoffers worden op het dak van jouw auto bevestigd. Cargoboxen kunnen een selectie van items vervoeren, maar skidragers zijn speciaal ontworpen om ski's te vervoeren. Je moet deze dragers aan dwarsbalken of rails bevestigen. Als jouw auto deze niet heeft, kun je eerst onderzoeken of je een imperiaal kunt installeren, maar dat brengt natuurlijk extra kosten met zich mee. Door een skidrager of bagagekoffer te gebruiken, houd je meer ruimte over in jouw auto. Als jouw auto klein is, zul je dit waarschijnlijk op prijs stellen. 

Kies je voor een skidrager of laadbak, controleer dan nogmaals de hoogte van jouw auto met jouw ski's erop. Voor een auto van normaal formaat zou je geen problemen moeten hebben. Voor een grote SUV zou je echter de maximale hoogte van sommige parkeergarages kunnen overschrijden.

Let op de belading van de auto

Ga je je ski's in de dakkoffer of skidrager leggen? Let dan op de maximale belading van de dakkoffer of skidrager. Hier zit een maximum gewicht aan dat de koffer of drager mag hebben. Iets waar je ook goed op moet letten is de verdeling van het gewicht zodat niet al het gewicht naar een kant hangt. Het kan ook nodig zijn de bandenspanning van je auto aan te passen door al het extra gewicht dat je tijdens de reis meeneemt. 

Zet de ski's in de auto

Het is de vraag die we ons allemaal wel eens stellen: hoe passen ski's in de auto? Ski's in de auto zetten is de meest goedkoopste optie, maar het is natuurlijk fijner als je geen volle auto hebt. Het voorkomt ook dat jouw ski's vuil worden en verkleint de kans op diefstal. Probeer een skitas te gebruiken, ongeacht het type ski's dat je hebt. Een tas zorgt ervoor dat je auto niet vies wordt na een sessie en vermindert deuken in het interieur. Je kunt ook handdoeken gebruiken om de uiteinden van jouw ski's en stokken te bedekken. Een tas of handdoek is geen garantie voor geen risico maar verkleint deze zeker.

Terug naar Vakantie
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...