Wintertrex wintersport aanbieding!

Is jouw autoverzekering geschikt voor in het buitenland?

Ga je met de auto op vakantie naar het buitenland? Dan is het natuurlijk belangrijk om te checken of jouw autoverzekering ook in het buitenland geldt. Wij raden aan om voor vertrek de groene kaart te raadplegen. Op deze groene kaart staan alle landen waar jouw autoverzekering gewoon geldig is. Mocht jouw vakantiebestemming niet op deze kaart staan? Dan is het noodzakelijk hier een aparte verzekering voor af te sluiten. Ook kan het zijn dat sommige dekkingen niet gelden in het buitenland, zoals bijvoorbeeld het regelen van vervangend vervoer. Kijk ook dit altijd even na om ongemakken op vakantie te voorkomen.

Verzekeren voor hulp onderweg

Mocht je onderweg naar je vakantiebestemming stil komen te staan, dan is dit natuurlijk enorm vervelend. Helaas kunnen deze dingen wel eens voorkomen wanneer je lange afstanden rijdt met de auto. In dit geval ben je met pechhulp in het buitenland zo geholpen. Pechhulp kan worden afgesloten met een reisverzekering of wanneer je bijvoorbeeld een lidmaatschap hebt bij de ANWB. Het is ook mogelijk een aanvullende pechhulp verzekering bij jouw autoverzekering af te sluiten. Kijk voor vertrek dus altijd even na of je voldoende dekking hebt met jouw huidige verzekering, of dat het nodig is een aanvullende verzekering af te sluiten.


Neem de groene kaart mee

Wanneer je op vakantie gaat met de auto, is het noodzakelijk om de groene kaart mee te nemen. Deze groene kaart is namelijk het bewijs dat jouw auto is verzekerd. Ook staat er enorm veel nuttige informatie op deze kaart zoals belangrijke telefoonnummers die je kunt bellen bij pech of bij schade, maar ook jouw polisnummer.

Het bij je hebben van deze groene kaart is in sommige landen zelf verplicht. Kijk voor je vakantiebestemming dus of je deze kaart bij je moet hebben of niet. In sommige landen kan deze informatie ook gewoon digitaal worden opgevraagd, maar het is altijd verstandig de groene kaart (of een kopie van de groene kaart) bij je te hebben.

Klaar voor vertrek?

Naast deze bovenstaande belangrijke punten, raden wij ook zeker aan om je auto voor vertrek eens grondig na te kijken. Pech onderweg kan iedereen gebeuren, maar het is beter om dit preventief te voorkomen en je auto voor vertrek in orde te maken.

Ga jij op wintersportvakantie en kun je wel een handige auto checklist gebruiken? Lees dan onze auto checklist voor een wintersportvakantie.

Terug naar Vakantie
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...