Is mijn auto verzekerd?

Het is weer tijd voor een van de mooiste vakanties van het jaar. Je gaat op wintersport. Alles is klaar voor vertrek, maar dan bedenk je ineens nog iets. Is mijn auto goed verzekerd voor op wintersport te gaan? Dit is een zeer belangrijke vraag die jij jezelf moet stellen voordat je op wintersport gaat. Je auto verzekeren voor bepaalde zaken die je mee kunt maken tijdens je reis naar de locatie van je wintersport is wel zo slim om te doen. 

Soorten autoverzekeringen

Er zijn 3 soorten autoverzekeringen in Nederland. WA-Verzekering. Dit is de minste, want hierbij ben je alleen verzekerd voor schade aan anderen. Daarnaast heb je beperkt-cascoverzekering. Deze is een stuk uitgebreider. Als laatste heb je nog de allriskverzekering. Hiermee ben je voor bijna alle soorten schade verzekerd in Nederland. Iedereen wil natuurlijk de goedkoopste autoverzekering van Nederland, maar dan wel een zo goed mogelijke. 


Ben ik verzekerd in het buitenland?

Als je een Nederland een verzekering hebt afgesloten ben je meestal in het buitenland ook gewoon verzekerd. Natuurlijk heeft ieder land zijn eigen regels. Het is dus slim om je goed in te lezen voor de regels van het land van bestemming. Zo kom je uiteindelijk niet voor verassingen te staan. Een zeer belangrijke regel waar je altijd goed op moet letten is of je in het land van bestemming winterbanden moet gebruiken. Zo is het namelijk mogelijk dat als je een ongeluk veroorzaakt, terwijl je geen winterbanden hebt, je aansprakelijk gesteld kan worden. Ook al ben je verzekerd. 

Tips verzekering wintersport

Als je met de auto op wintersport gaat is het niet alleen belangrijk om een goede autoverzekering af te sluiten, maar is het ook verstandig om een pechhulp in het buitenland verzekering af te sluiten. Deze verzekering kan je gewoon eenvoudig afsluiten bij je autoverzekering. Mocht je geen allriskverzekering hebben dan is het slim om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Als je deze verzekering hebt, krijg je ten eerste hulp bij eventuele juridische problemen. Ten tweede is het dan makkelijker om schade die door een ander is veroorzaakt te claimen. Zonder deze verzekering wordt dat in het buitenland meestal een lastig verhaal.

Terug naar Advertorials
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Skistokken maat gids Bekijk alle koopgidsen hier...
Decathlon Wintersport Shop