Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...
Decathlon Wintersport Shop

Verschillende mogelijkheden qua skiën in Zwitserland

Behalve de Alpen heeft Zwitserland te maken met het heuvelland van de Jura. Daartussen ligt het Mittelland, bestaande uit heel veel grote meren. Dankzij de vele wintersportplaatsen, meer dan 200, kunnen vrijwel alle vormen van wintersport worden beoefend. Al deze wintersportplaatsen zijn voorzien van uitstekende voorzieningen voor jong en oud en om die reden besluiten veel gezinnen voor hun vakantie naar Zwitserland te trekken.

De skigebieden

Een belangrijk gebied in Zwitserland is het Berner-Oberland. Het gebied wordt gekenmerkt door hoge bergtoppen zoals de Eiger, Mönch en Jungfra. Plaatsen als Schilthorn, Lauberhorn, Männlichen en Kleine Scheidegg zijn vanwege hun afdalingen de ultieme ervaring voor iedere skiër en snowboarder. Het Simmental, Frutigland en Saanenland daarentegen zijn gemakkelijke skigebieden, speciaal voor beginners. De sporten Ice-climbing en skizeilen kunnen eveneens worden beoefend, bijvoorbeeld in Interlaken en Gstaad.

Maar de prachtige berggebieden van Wallis zijn, met alle respect voor het Berner-Oberland, van een ander kaliber. Het gebied telt maar liefst 50 toppen die boven de 4000 meter uitkomen. Grote skigebieden ontbreken logischerwijs niet, maar Wallis heeft meer te bieden. Een tocht met husky’s, sneeuwschoenlopen, gewoon door de sneeuw wandelen, langlaufen; het kan hier allemaal. De witte bergwereld wordt vaak bezocht, en datzelfde geldt voor Graubünden. In de winter gaan veel mensen hier op vakantie. Ook hier zijn vele vormen van wintersport te beoefenen. Zo kan men op de Diavolezza onder begeleiding van de gletsjer afdalen of zich inschrijven voor een onvergetelijke arresleetocht door de sneeuw. Ook het hoogstgelegen bergdalen van de Alpen, het Engadin, spreekt veel wintersporters aan.

Wintersporters die van een echte langlaufvakantie houden, kunnen het beste verkassen naar het landschap van de Jura in het westen. Desalniettemin blijft ook Oost-Zwitserland, bekend door grote plaatsen als Zürich en Chur, een van de belangrijkste wintersportgebieden in Zwitserland. Pizol, Säntis en Churfisten daarentegen zijn ook zeker de moeite waard, terwijl Gamserrugg en Chäserrugg erg populair zijn onder families.

De après-ski

Op het gebied van après-skiën stelt Zwitserland lang niet zoveel voor als buurland Oostenrijk. Bars en kroegen zijn vaak bescheiden en zeker in vergelijking met Oostenrijk. Daardoor kiezen wintersporters doorgaans vaak voor een verblijf in een chalet.

Voor actieve wintersporters en gezinnen is een wintersportvakantie in Zwitserland een echte aanrader. Gezien het veelzijdige aanbod en de prachtige aanwezige faciliteiten is een Zwitsers vakantieverblijf, vaak in een nette chalet, – op incidenten na – altijd van kwaliteit voorzien.