Wintertrex wintersport aanbieding!

Ruim 300km piste in L'Espace Killy

Dit gebied dankt zijn naam aan de drievoudig Olympisch kampioen Jean-Claude Killy en is bijzonder uitgestrekt. Je zult er ruim driehonderd kilometers aan gevarieerde pistes vinden. Al deze pistes beschikken over een uitstekend liftensysteem. De moderne liften brengen je snel en eenvoudig van de ene naar de andere piste. Wens je liever ander vervoer? Er rijden ook speciale skitreinen die je naar de verschillende plaatsen in het skigebied weten te brengen.

Een wintersportvakantie naar L'Espace Killy staat gegarandeerd voor:

  • Zeer veel uiteenlopende afdalingen
  • Geweldige off-piste mogelijkheden
  • De Olympische piste Face de Bellevarde.

Eén van de beste wintersportgebieden ter wereld

L'Espace Killy is zowel voor de beginnende als de ver gevorderde wintersporter een zeer geschikt gebied. De beginner kan genieten van brede en eenvoudige pistes terwijl de gevorderden pittige zwarte afdalingen kunnen trotseren. Daarnaast vind je er uitstekende off-piste mogelijkheden waarvan een aantal zelfs voor de gevorderde skiër een uitdaging zijn.

Een aanrader tijdens je wintersportvakantie is zeer zeker de Olympische piste 'Face de Bellevarde'. Deze piste heeft een verval van maar liefs 890 meter. Het is dus niet voor niets dat L'Espace Killy een van de beste wintersportgebieden ter wereld wordt genoemd!


Het Skigebied Super Tignes:

Dit skigebied telt ruim honderdvijftig kilometers aan pistes en heeft voor ieder wat wils. Dankzij de hoge ligging en de aanwezigheid van een gletsjer is het gebied lang sneeuwzeker. De beginners kunnen terecht op de vele blauwe pistes terwijl de gevorderden een aantal steile zwarte pistes kunnen afdalen. Een ware uitdaging voor de meer ervaren skiër is vast en zeker de pittige afdaling vanaf de Vallon de la Sache die naar het dorp Tignes leidt.

Net buiten Val Claret vind je de Olympische buckelpistes en de springschansen. Daarnaast liggen er in het gebied een aantal vaste slalomparcoursen met tijdmeting waar iedereen gebruik van mag maken.

Super Tignes beschikt ook nog over zeven freeridepistes. Deze pistes worden gekenmerkt door de natuurlijke reliëfs die voor heel wat spanning en sensatie zorgen. Ook snowboarders kunnen hun hart ophalen. In Tignes Le Lac is een snowboardpark met een halfpipe van maar liefst zeventig meter.

Vanuit Super Tignes is er een zeer goede verbinding met de rest van het L'Espace Killy skigebied.

Het skigebied Val d'Isere:

Een van de oudste wintersportplaatsen van Frankrijk is wel Val d'Isere. Het langgerekte dorp ligt op 1850 meter hoogte in een bergkam en ademt de sfeer en de charme van een chique bergdorp uit. Val d'Isere trekt een breed internationaal publiek. Zelfs de beroemdheden weten de weg naar dit prachtige dorp te vinden.

Het sfeervolle oude centrum heeft een authentiek Savoyaards karakter en is gedeeltelijk autovrij. In het centrum vind je mooie boetiekjes en uitnodigende cafés en restaurantjes. Tevens is de après-ski hier volop aanwezig, de deuren van de diverse bars en pubs staan tijdens uw wintersportvakantie in Val d'Isere altijd voor je open!

Terug naar Skigebieden
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...