Wintertrex wintersport aanbieding!

Skiparadijs

Dit gigantische skiparadijs, beginnend op 810 tot maar liefs 2844 kilometer hoogte, heeft ruim 305 kilometer aan pistes. De meest bekende berg is de Parsenn dat Davos met Klosters verbindt en waarvan het Weissfluhjoch op 2662 kilometer te bereiken is per kabeltrein die vertrekt vanaf Davos Dorf. Het tweede gebied, bereikbaar vanuit Davos, is de Jacobshorn en zeer geliefd bij de snowboarders. Vooral de skigebieden Pischa, Madrisa en Rinerhorn zijn zeer geschikt voor een wintersportvakantie met kinderen.

Voor de langlaufers liggen er gevarieerde loipes, in totaal een 75 kilometer. De wandelaars genieten op de in totaal 84 kilometers aan prachtige wandelpaden.

Kiest u voor een wintersportvakantie naar Davos dan kiest u bewust voor:

 • Een van de oudste kuuroorden van Zwitserland
 • Een waar paradijs voor de off-piste skiërs
 • De grootste natuurijsbaan van de wereld.

Davos is een waar paradijs voor elke skiër en snowboarder en staat garant voor een schitterende wintersportvakantie!

Davos Klosters Mountains bestaat uit de volgende plaatsen:

 • Arosa (1800 m):
  Het op 1800 meter hoogte gelegen Arosa presenteert zich in de wintermaanden als een sneeuwzeker en nog rustig vakantiedorp in een familievriendelijk skigebied. Maar liefst 40 km winterwandelwegen voeren naar gemoedelijke hutten met grote zonneterrassen. Idyllisch is een tocht per arrenslee door de diepe sneeuw van het prachtige landschap. Arosa biedt een afwisselend sport- en entertainmentprogramma met voor ieder wat wils! Vervelen zult u zich zeker niet.
 • Davos (1562 m):
  Davos is één van de oudste kuuroorden in Zwitserland met een zeer gezond en droog klimaat. Het oorspronkelijke mijnwerkersdorpje is uitgegroeid tot een fantastisch skiparadijs en een stad met ontelbare boetiekjes en cafés. Naast internationale roem als kuuroord en congrescentrum is Davos vooral een geweldig ski-oord te midden van vijf skigebieden met in totaal 254 kilometer pisten. Grote trekker is het gebied Parsenn. Davos geniet ook als langlaufparadijs een wereldwijde reputatie. Het loipen-net, dat zelfs tot in de schilderachtige zijdalen komt, heeft 75 kilometer aan loipen. Voor de wandelaars is er een pad dat begint met een rondje om de Davoser See. Verder zijn er twee panoramawandelingen. Voor vertier na het skiën heeft deze wintersportplaats met allure tal van mogelijkheden.
 • Davos-Platz (1560 m)
 • Flims Waldhaus (1100 m)
 • Klosters (1182 m):
  Klosters is een bekend skiresort in de Zwitserse Alpen op zo'n 150 kilometer van Zurich. Het dorp licht ongeveer 10 km van Davos en is omringd door 5 skigebieden wat een totaal van bijna 250 km aan pistes oplevert.
Terug naar Skigebieden
Koopgidsen Wij hebben een aantal handige wintersport koopgidsen samengesteld. Van ski tot snowboard en van helm tot handschoen. Wintersport kleding & materialen koopgids Koopgids voor skiërs Snowboard koopgids Snowboard bindingen koopgids Wintersportkleding Bekijk alle koopgidsen hier...