Wintersportkleding

Wintersportkleding

Wanner u op wintersport gaat, zult u ook wintersportkleding moeten dragen. Dit betekent dat u functionele kleding moet dragen zoals een waterdichte of goed waterafstotende jas, een waterdichte skibroek en daaronder pullys en thermokleding.

De uitrusting

Laten we beginnen bij de jas en broek. De jas die u aan zult hebben is een waterdichte microvezel jas die goed ventileert naar buiten toe maar ook isoleert naar binnen toe. Met zo een type jas zult u niet zweten en het ook zeker niet koud krijgen. De meeste wintersportjassen zullen ook niet dik aanvoelen aangezien dit microvezeljassen zijn. Laat u dus niet imponeren door de dikte van de jas. Vaak is het zo, des te dikker des te goedkoper, en des te dunner, hoe duurder. Met andere woorden: een dunne jas hoeft niet koud te zijn. Laat u hierover goed informeren bij een speciaalzaak. Ditzelfde geldt eveneens voor de ski- of snowboardbroek.

Voorkom kou met thermokleding

Neem ook altijd thermo ondergoed mee voor de koude dagen. Dit is de eerste laag die u aantrekt boven uw ondergoed. U draagt thermokleding strak op de huid voor de juiste werking. Draag nooit een katoenen pully over thermokleding heen. Katoen heeft namelijk de eigenschap om goed vocht op te nemen. Dit is prima als u de vaat staat af te drogen maar niet voor functionele sportkleding. U zult hierdoor namelijk koud worden en dat is niet de bedoeling. Dit geldt ook voor de ski- en snowboardkousen. Investeer in een paar goede kousen, dit betaalt zich dubbel en dwars terug via het genot op de piste.

U kunt natuurlijk ook een hoop kosten besparen door de uitrusting de eerste keer eens van iemand te lenen. Dit spaart u veel geld en achteraf weet u precies welke kleding u wilt en hoe iets aanvoelt.

Terug naar overzicht