Wegenvignet

Wegenvignet

Tijdens een wintersportvakantie bent u in een aantal landen verplicht om een vignet aan te schaffen. In de Alpenlanden Zwitserland en Oostenrijk is dit het geval. Wordt u aangehouden en blijkt dat u heeft gereden zonder vignet, dan kunt u rekenen op een boete.

Oostenrijk:

In Oostenrijk bent u zowel als zakelijk en toeristisch verkeer verplicht om een vignet aan te schaffen. U kunt deze vignetten aanschaffen bij snelweggrensovergangen of in ANWB winkels. Bij de Oostenrijkse snelweggrensovergangen is het echter altijd druk in vakantieperiodes. Koop daarom voordat u op vakantie gaat een vignet bij de ANWB winkel om ongehinderd door te kunnen rijden. Een boete voor rijden zonder vignet kost u ten minste €120,-. Rijdt u met een onjuist aangebracht of niet opgeplakt vignet, dan betaalt u het dubbele.

Zwitserland:

Net zoals in Oostenrijk heeft u op Zwitserse wegen ook een vignet nodig. Ook hier zijn de vignetten te koop bij alle snelweggrensovergangen. Koop voordat u op vakantie gaat een vignet bij één van de ANWB winkels of in de webshop. De boete voor rijden zonder vignet is vastgesteld op 200 Zwitserse Frank. Dit is omgerekend ongeveer €166.

Terug naar overzicht