Sporthorloges voor wintersport

Sporthorloges voor wintersport

Een sporthorloge voor wintersport is een handige oplossing voor iedereen die van alle gemakken voorzien wil zijn tijdens zijn wintersportvakantie. Het horloge kan u bijvoorbeeld op de hoogte houden van ingekomen berichten op uw telefoon, uw hartslag vastleggen, de hoogte meten, u de weg wijzen door middel van een GPS-sensor en nog veel meer.

Draagcomfort

Wanneer u actief bezig bent tijdens uw wintersportvakantie, dan is het belangrijk dat het horloge prettig aanvoelt. Een sporthorloge voor wintersport moet bijvoorbeeld niet te zwaar en stug zijn, maar moet lekker soepel om uw pols kunnen vallen. Daarnaast zijn harde hoeken of uitstekende kronen ook vervelend bij het bewegen van de pols tijdens het skiën of snowboarden. 

De functionaliteiten

Net zoals gewone horloges zijn sporthorloges voor wintersport er ook in allerlei soorten en maten. Er zijn eenvoudige horloges met een sensor en er zijn horloges met meerdere sensoren zoals een altimeter, een barometer, een thermometer, een GPS-sensor en een kompas. Maar wat houden al deze functionaliteiten eigenlijk in?

  • Altimeter: horloges met een altimeter zijn uitgerust met hoogtemeter en zijn daardoor erg handig tijdens wintersport. De altimeter kan werken via een barometer of GPS en geeft de hoogtes erg nauwkeurig weer. Ook de barometer geen de hoogte en de luchtdruk weer.
  • Thermometer: wanneer het in het dal nog lekker warm is, kan het op de top al flink koud zijn. Met een thermometer en een barometer anticipeert u zonder moeite op de weersveranderingen.
  • GPS-sensor: de GPS-sensor in een sporthorloge legt de afgelegde route, de snelheid en de afstand voor u vast. Hierdoor krijgt u een goed inzicht in de prestaties en routes die u heeft afgelegd. En mocht u verdwaald raken, dan kunt u met de GPS-sensor op uw wintersport sporthorloge zo weer de weg terug vinden.

Sporthorloges voor wintersport helpen u om het maximale uit uw wintersportvakantie te halen! Uw horloge moet goed tegen extreme weersomstandigheden kunnen. Daarnaast moet het horloge prettig te dragen, schokbestendig, veelzijdig en betrouwbaar zijn. Kijk wat u zelf prettig en belangrijk vindt zodat u weet in welke prijsklasse u kunt gaan zoeken.

Meer informatie over sporthorloges op Sport-logboek.nl

Terug naar overzicht