Skigebied Valloire / Valmeinier

Skigebied Valloire / Valmeinier

Een wintersportvakantie naar dit prachtige gebied staat garant voor:

  • In totaal 150 kilometers aan pistes
  • Een gebied gelegen aan de voet van de imposante Grand Galibier
  • Het bekende wintersportgebied van de Maurienne Vallei.

Col du Galibier

De zonnige skigebieden van Valloire en Vameinier liggen aan de voet van de beroemde 'Col du Galibier'. Het is één van de grootste skigebieden van de Haute Maurienne en is verdeeld over drie bergkammen namelijk:

  • Le Crey du Quart
  • La Setaz
  • Le Gros Crey

Dit gebied ligt tussen de 1430 en de 2600 meter hoogte en er zijn voornamelijk rode en blauwe pistes aangelegd. Toch komt ook de gevorderde skiër prima aan zijn trekken tijdens zijn wintersportvakantie! Wat dacht u namelijk van de uitgebreide off-piste mogelijkheden of de twee internationale wedstrijdpistes? Zelfs voor de ervaren skiërs zijn deze een ware beproeving! Geniet van een schitterende tocht van Valmeinier 1800, via Valmeinier 1500 naar Les Verneys en Valloire. Ook de snowboarders kunnen zich uitleven in het snowpark met de halfpipe en boardercross.

Voldoende mogelijkheden voor een geslaagde vakantie

Voor vakantiegangers die met hun eigen vervoer zijn gekomen is het een absolute aanrader om een dagje te gaan skiën in Val Thorens. Op 25 minuten rijden van Valloire vindt u de Orelle lift waarmee u kunt gaan skiën in het skigebied van Val Thorens. U betaalt hiervoor een kleine toeslag van €17.

Het skigebied van Valloire en Valmeinier biedt u voldoende mogelijkheden voor een geslaagde vakantie. U zult zich tijdens uw wintersportvakantie dus geen moment hoeven te vervelen!

Terug naar overzicht