Skigebied Vall Nord

Skigebied Vall Nord

De skigebieden Ordino-Arcalis en Pal-Arinsal hebben de handen ineen geslagen met als resultaat een aantrekkelijk skigebied van ca. 90 km aan gevarieerde skipistes.

Skien in Andorra betekent een goede combinatie van geweldige skimogelijkheden en gemoedelijkheid. Er zijn uitgestrekte skigebieden met mooie, brede pistes, geschikt voor alle types skiërs. Maar ook snowboarders kunnen in Andorra hun hart ophalen. Zo zijn er op verschillende plaatsen halfpipes met diverse schansen en gevarieerde funparks.

Vanwege de hoge, zuidelijke ligging bent u verzekerd van sneeuw en vele zonne-uren. Er is een uitgebreide après-ski en de bevolking is bijzonder vriendelijk en innemend. Voor de shoppers is Andorra een paradijs: belastingvrij en betalen in euro's!

Vall Nord bestaat uit de volgende plaatsen:

  • Arinsal (1500 m)
    Arinsal is een langgerekt plaatsje met een dorps karakter, dat in een doodlopend dal van de franse Pyreneeën ligt. Hierdoor is er natuurlijk geen doorgaand (dus weinig) verkeer, zodat de berglucht hier echt zuiver is. Arinsal biedt vele uitgaansmogelijkheden. U kunt hier letterlijk een kroegentocht maken, waarbij u in de verschillende gelegenheden kunt genieten van veel live muziek.
  • La Massana (2800 m)
    Andorra, een prima keuze voor de wintersporter die eens iets anders wil! Gelegen in het hart van de Pyreneeën en omgeven door Frankrijk en Spanje, ook wel "het witte paradijs" genoemd. Meer dan 65 bergtoppen die tot ca. 2800 m hoog kunnen zijn. Geschikt voor zowel de gevorderde als de beginnende skiër.
Terug naar overzicht