Skigebied Valfréjus

Skigebied Valfréjus

Wanneer u een wintersportvakantie boekt naar Valfréjus kunt u zeker zijn van:

  • Een zeer scherp geprijsde vakantie
  • Zeer compact, overzichtelijk en gezellig gebied
  • Het gemak van nieuwe hypermoderne liften.

Vlakbij de Italiaanse grens ligt hoog boven de bekende Frejus-tunnel het compacte en zeer scherpgeprijsde skigebied van Valfréjus. De pistes van dit skigebied zijn allemaal met elkaar verbonden en liggen voornamelijk op de hoge noordhellingen. Deze gunstige ligging en de aanwezigheid van een aantal vaste sneeuwkanonnen maakt dit gebied zeer sneeuwzeker. Dit is natuurlijk een must voor een geslaagde wintersportvakantie! Naast de vijfenzestig kilometer geprepareerde pistes is er minstens zo een groot aanbod van off-piste mogelijkheden. Sterker nog, maar liefst zestig procent van het gebied bestaat juist uit off-piste!!

Mogelijkheden voor beginnende en gevorderde skiërs

Voor zowel de beginnende als de gevorderde skiërs en ook de snowboarders zijn er voldoende mogelijkheden. Het hoogste punt van dit gebied is de Punta Bagna en ligt op 2737 meter hoogte. Er is zelfs zoveel rekening gehouden met de schoonheid van dit punt dat er zelfs voor de beginners een mogelijkheid is om deze allerhoogste piste af te dalen. De hypermoderne cabinelift, d'Arrondaz (voorheen Punta Bagna 1), brengt u vanuit het dorp naar Plateau d'Arrondaz op maar liefst 2200 meter. Ook deze hoogte verkrijgt u weer door het gebruik van een nieuwe en luxe lift die plaats biedt aan acht personen.

Eenmaal op de Plateau d'Arrondaz aangekomen kunt u verder naar Punta Bagna op maar liefst 2737 meter hoogte. Deze plek verkrijgt u door het gebruik van de nieuwe stoeltjeslift, Punta Bagna 2, en deze biedt plaats aan zes personen. Maak uw wintersportvakantie helemaal compleet door ook een dagje te gaan skiën in Aussois of La Norma. Met uw zes of zeven daagse skipas heeft u 1 dag gratis toegang tot één van deze gebieden.

Wanneer u echter een vijf daagse pas heeft, moet u rekenen op een kleine toeslag van tien euro. Tevens behoort een dag skiën in Val Thorens zeer zeker tot de aangeraden mogelijkheden. Voor een kleine toeslag van zeventien euro kunt u de Orelle-Cabinelift, gelegen op twintig autominuten van Valfréjus, nemen en daarna heerlijk skiën door het gevarieerde gebied van Val Thorens.

Terug naar overzicht