Skigebied Val Cenis

Skigebied Val Cenis

Een wintersportvakantie naar Val Cenis staat garant voor:

  • Een zeer overzichtelijk skigebied
  • Veel sneeuwzekere noordhellingen
  • De langste groene piste van Europa namelijk, L'Escargot.

In de prachtige Maurienne Vallei ligt het overzichtelijke en zeer sneeuwzekere skigebied Val Cenis. Jaarlijks trekt dit gebied duizenden toeristen die hier genieten van hun wintersportvakantie. Door het Famuly Plus Montagne label, wat de lage prijzen en de kindvriendelijkheid waarborgt, is dit wintersportgebied een absolute aanraden voor gezinnen met (nog jonge) kinderen.

Pistes voor elk niveau

Het gebied biedt u ruim 125 kilometers aan gevarieerde pistes en is zeer geschikt voor skiërs van elk niveau. Beginners kunnen bijvoorbeeld terecht op de langste groene piste van Europa, de L'Escargot. De gevorderde skiërs kunnen zich uitleven op de pittige zwarte pistes of juist voor de off-piste gaan. Een echte uitdaging tijdens uw wintersportvakantie is de Michele Jacot de La Met. Deze afdaling begint aan de top van de L'Ouillon de la Tomba op 2800 meter hoogte. Meer dan honderd sneeuwkanonnen zorgen voor voldoende sneeuw op de zeer afwisselende afdalingen. Een wintersportvakantie met voldoende sneeuw is u dus gegarandeerd. Snowboarders kunnen naar één van de twee snowparken die het gebied rijk is en langlaufers vinden maar liefs tachtig kilometers aan loipe bij het dorpje Bessans. Dit dorpje ligt op ongeveer tien minuten rijden van Val Cenis.

Val Thorens

Ook een dagje skiën in Val Thorens behoort tot de mogelijkheden. Via de Orelle cabinelift skiet u, na het betalen van een kleine toeslag van ongeveer vijftien euro, zo het bekende skigebied van Val Thorens in. Kortom, in dit gebied kunt u zich perfect uitleven en er zal helemaal niets aan uw wintersportvakantie ontbreken.

Vergeet tijdens het skiën niet om u heen te kijken, maar laat u verrassen door de vele fraaie uitzichten die Val Cenis u te bieden heeft!

Terug naar overzicht