Skigebied Tiroler Zugspitz Arena

Skigebied Tiroler Zugspitz Arena

Het gebied Zugspitz Arena biedt u tijdens uw wintersportvakantie:

 • Zeer sneeuwzeker gebied dankzij de aanwezigheid van gletsjers
 • Ruim 125 kilometers aan pistes
 • Off-piste tocht Erhtwalder Alm.

Voor ieder wat wils

In het noordwesten van Tirol ligt, vlak langs de grens met Duitsland, het skigebied Zugspitz Arena. Het wordt gevormd door de vijf dorpen Ehrwald, Biberwier, Lermoos, Berwang en Bichlbach en is dankzij de aanwezigheid van een gletsjer zeer sneeuwzeker te noemen. Het gebied omvat ruim 125 kilometer aan gevarieerde pistes en biedt voor elk wat wils. Zowel de beginners als de meer gevorderden kunnen prachtige afdalingen maken op uitstekend onderhouden pistes. Daarnaast zijn er fantastische off-piste mogelijkheden voor de wintersporters. Een echte aanrader tijdens uw wintersportvakantie is de spectaculaire off-piste tocht naar de Ehrwalder Alm. Vanuit Ehrwald kunt u met de Tiroler Zugspitzbahn naar de top van de Zugspitze. U vindt hier zonnige en vlakke oefenweides voor de echte beginners. Ook voor snowboarders zijn er voldoende mogelijkheden. Zij kunnen zich uitleven in een van de vele funparks en op de half-pipes.

Verder is de Zugspitz Arena één van de beste langlaufregio's van Oostenrijk. Er is maar liefst 110 kilometer aan zeer gevarieerde langlaufloipes! Naast het skiën kunt u bijvoorbeeld ook de mooiste wandelingen maken, rodelen en ijsstokschieten. Kortom; saai is het niet in dit geweldige skigebied! U zult hier een heerlijke wintersportvakantie beleven!

Tiroler Zugspitz Arena bestaat uit de volgende plaatsen:

 • Berwang (1350 m):
  Berwang ligt op ca. 1336 meter hoogte. Hier vindt u 12 liften die u toegang geven tot ca. 40 km pisten. Voor de langlaufliefhebbers en de wandelaar zijn er respectievelijk ca. 27 kilometer aan loipen en ca. 25 kilomter aan wandelwegen. Verder heeft u mogelijkheid om een arresleetocht te maken en beschikt Berwang over een rodelbaan en een natuurijsbaan.
 • Biberwier (1060 m):
  Rust, ontspanning en veel skiplezier is het motto van het kleine dorpje Biberwier. De Marienberg, de huisberg van Biberwier, biedt 12 km pisten. Er zijn 2 stoeltjesliften, 3 sleepliften en 1 oefenlift. De langste afdaling is 5 kilometer. Het skigebied is zeer geschikt voor families met kinderen. Men kan een skipas van 2 dagen kopen voor Lermoos-Ehrwald en Biberwier. Vanaf 3 dagenn wordt de skipas automatisch een Happy Skipas, welke geldig is in Biberwier, Lermoos, Ehrwald, Berwang, Seefeld en Garmisch-Partenkirchen. Voor snowboarders is er een halfpipe en voor langlaufeers ca. 15 km loipen en aansluiting op 100 km loipen van de Tiroler Zugspitz Arena. De hoogste loipe in Biberwier is de Weissenseeloipe van 1000-1200 meter, deze is 5 kilometer lang. Tevens vindt u in Biberwier een ijsstokschietbaan. De skibus rijdt regelmatig naar Lermoos en Ehrwald, beide op ca. 3 kilometer afstand en 2 keer per dag naar Reutte.
 • Bichlbach (1070 m)
 • Breitenwang (850 m)
 • Ehrwald (1000 m):
  Ehrwald is gelegen op 1000 meter en is een wintersportplaats in het Zugspitzegebied met als attracties de Zugspitze-gletsjer met het meest sneeuwzekere gebied van heel Oostenrijk. Er is een gratis skibus, 113 liften, 260 km aan skipisten, sneeuwkanonnen, rodelbaan, kunstijsbaan (discoschaatsen), tennishal, zwembad, squash, sauna, whirlpool, solaroium, paragliding, curling en bowling. Ehrwald heeft leuke bars en een discotheek. De après-ski is buitengewoon gezellig!
 • Heiterwang (994 m):
  Heiterwang ligt tussen Ehrwald en Reutte, aan een van de mooiste bergmeren van Tirol. Heiterwang zelf beschikt over 2 sleepliften. In de directe omgeving vindt u echter diverse skimogelijkheden, want vanuit Bichlbach heeft u aansluiting op het gebied: Skischaukel Berwang-Rinnen-Bichlbach. Voor de langlaufers biedt Heiterwang ca. 20 km loipen. Deze geven aansluiting op de langlaufloipen van de omliggende plaatsen.
 • Lermoos (995 m):
  Lermoos ligt centraal in het Tiroler Zugspitz gebied, op een hoogte van ca. 1004 meter. Het is een gezellig dorp, met een oude dorpskern. De top van het skigebied is de Grubigstein met een hoogte van ca. 2255 meter. Hier vindt de skiër het grootste en meest veelzijdige pisteaanbod. De loipen met een lengte van ca. 60 km tussen de plaatsen Ehrwald, Lermoos en Biberwier, hebben aansluiting op het Zugspitzgebied.
 • Reutte (854 m):
  Middelgroot, in het dal gelegen, grensplaatsje en uitstekend uitgangspunt voor de diverse skigebieden van de Zugspitz Arena.
Terug naar overzicht