Skigebied Ötztal Arena

Skigebied Ötztal Arena

Overweegt u een wintersportvakantie naar Ötztal/Solden dan wilt u bewust:

 • Een sneeuwzeker skigebied
 • Drie bergtoppen boven de 3000 meter hoogte verkennen
 • 2 gletsjers bezoeken.

Hoge ligging en gletsjergebieden

Het skigebied Otztal Arena wordt gevormd door de dorpjes Solden, Otz, Hochsolden, Obergurgl, Langenfeld en Sautens en is het grootste zijdal van de Inn Vallei. Door de hoge ligging en de aanwezigheid van twee gletsjergebieden is het gebied zeer sneeuwzeker. Beginnende, gemiddelde en gevorderde skiërs leven zich hier helemaal uit op ruim 144 kilometer pistes. De uitgestrekte hellingen bieden zeer diverse en afwisselende afdalingen.

Op en naast de piste is het druk en zeer gezellig. Als enig skigebied in Oostenrijk heeft Ötzal Arena drie bergtoppen die boven de 3000 meter uitkomen. Men noemt deze de Big 3 en bestaat uit de Gaislachkogl, de Tiefenbachkogl en de Schwartze Scheid. Langs deze Big 3 is een uitdagende tocht uitgezet van maar liefst vijftig kilometer. De zogenaamde Big 3 Rally genoemd is een aanrader voor de gevorderde skiër.

Wilt u helemaal extreem gaan tijdens uw wintersportvakantie? Dan is er de ongeprepareerde 'Wilde Abfaht' waar u op eigen risico vanaf kunt dalen.

Ötztal Arena bestaat ui de volgende plaatsen:

 • Otz:
  Aan het begin van het Ötztal ligt rondom het dorpje Otz het kleine en compacte skigebied Otz. Het gebied ligt tussen de 1507 en 2200 meter hoogte en omvat ongeveer 34 kilometers aan pistes. Er zijn voornamelijk blauwe en rode pistes en hierdoor is het gebied ideaal voor een wintersportvakantie van beginnende en gemiddelde skiërs, maar ook voor gezinnen met kinderen. Snowboarders kunnen terecht in het funpark die zich op de Acherbergeralm bevindt. Het gebied beschikt over een groot aantal liften en is dankzij de vele sneeuwkanonnen zeer sneeuwzeker te noemen. Op de pistes vindt u een aantal sfeervolle bergrestaurants waar u geniet van een lekker hapje en drankje. Bij uw verblijf in de plaats Otz is een skipas van skigebied Otz inbegrepen.
 • Solden
 • Hochsolden:
  Hochsolden is een klein bergdorp boven Solden, geheel op skiërs ingesteld met een aantal uitstekende accommodaties die vrijwel op de piste gesitueerd zijn.
 • Obergurgl
  Obergurgl is een zeer sneeuwzeker en modain wintersportoord aan het eind van het Ötztal en is een plaats met veelzijdige pistes, grote sneeuwzekerheid en goed verzorgde hotels.
 • Langenfeld
  Langenfeld ligt ca. 15 kilometer voor Solden, heeft geen eigen skigebied maar biedt met name mogelijkheden voor de langlaufers. Langenfeld staat bekend om zijn prijsgunstige accommodaties.
 • Sautens

Een wintersportvakantie in Ötztal Arena is een vakantie die van alle gemakken is voorzien!

Terug naar overzicht