Skigebied Livigno

Skigebied Livigno

Wanneer u kiest voor een wintersportvakantie naar Livigno kiest u voor:

  • Ruim honderd kilometer aan pistes
  • Een zeer geschikt gebied voor zowel de beginnende als de gemiddelde skiër
  • Vele off-piste mogelijkheden.

Veel mogelijkheden

Het skigebied van het gelijknamige langgerekte dorp Livigno beschikt over ruim 100 kilometer aan pistes en is verdeeld over drie verschillende skigebieden. Ten oosten van Livigno ligt het skigebied Carosella, aan de westkant liggen dan weer de gebieden Mottolino en Monte della Neve. Er is een skibus die tussen de verschillende liftstations rijdt.

Wie de hele dag in de zon wilt skiën begint in de ochtend aan de kant van Carosello en gaat na de middag verder aan de westkant in het gebied van Mottelino en Monte della Neve. De pistes liggen tussen de 1816 en 2800 meter hoogte en worden ontsloten door 32 liften.

Door de vele blauwe en rode pistes is het gebied uitermate geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde skiërs. De langste skipiste is ongeveer vier kilometer lang, breed en ook niet al te druk. Gevorderde skiërs leven zich off-piste uit of op de tiefschnee-afdalingen en voor de snowboarders is er een halfpipe een boardercross en een funpark. Ook langlaufers zijn hier op hun ideale wintersportvakantie. Zij genieten hier van ruim 40 kilometer aan loipen.

Livigno bestaat uit de volgende plaatsen:

  • Livigno (1800 m):
    Livigno is een wintersportplaats op ca. 1800 meter hoogte en is één van de weinige Tiefschnee-paradijzen van Europa. De plaats is BTW-vrij, u kunt dus goedkoop inkopen!

 

Terug naar overzicht