Skigebied Les Portes du Soleil

Skigebied Les Portes du Soleil

Wanneer u voor een wintersportvakantie kiest in Les Portes du Soleil dan kiest u voor:

  • Een van de grootste skigebieden van de wereld
  • Een gebied met maar liefst vijf snowparken
  • Talloze snelle liften die u snel daar de bestemming brengen.

 

Het skigebied Les Portes du Soleil is met haar 650 kilometers piste één van de grootste skigebieden van de wereld. Het gebied is zowel in Frankrijk als in Zwitserland gelegen en u kunt daardoor dus skiënd en boardend de grens oversteken en zo genieten van beiden landen. Proef tijdens uw wintersportvakantie zeker een middagje de sfeer van een typisch Zwitsers bergchalet.

Het paradijs op aarde

Voor echte kilometervreters is Portes du Soleil het paradijs op aarde. Er komt geen einde aan de grote hoeveelheid aan pistes die zich grotendeels door de bossen uitstrekken. De bijna 200 moderne skiliften zorgen voor een zeer snelle doorstroom en hierdoor kunt u optimaal en zonder wachtrijen genieten van de eindeloze mogelijkheden in dit enorme ski-arena! Beginners kunnen zich in alle rust ontwikkelen en hun technieken verbeteren op de brede blauwe pistes terwijl echte waaghalzen juist de uitdaging kunnen aangaan op de zwarte afdaling genaamd 'Mur Suisse' bij het Zwitserse dorp Champery. Deze legendarische buckelpiste is misschien wel de aller steilste piste van de gehele wereld.

Snowboarders leven zich weer uit in de negen snowparken die Portes du Soleil rijk is. Er is zeker geen twijfel over mogelijk: Portes du Soleil beschikt over alle belangrijke facetten voor een onvergetelijke en legendarische wintersportvakantie!

Het Skigebied Les Gets:

Het skigebied rond Les Gets bestaat uit de twee delen, namelijk Mont Chery en Ranfoilly. Het iets kleinere Mont Chery bestaat uit een aantal blauw en rode pistes maar heeft ook een uitdagende zwarte piste. Snowboarders showen er hun trucks op de freestyle en boardercross. Het grotere deel van dit skigebied begint aan de andere kant van de weg en ligt op de hellingen van Ranfoilly. De zeer gevarieerde pistes die dit gebied rijk is, zijn zeer zeker een aanrader tijdens uw wintersportvakantie. Les Gets beschikt over sneeuwkanonnen zodat de sneeuw op de pistes het gehele seizoen van optimale kwaliteit is voor u!

Het Skigebied Avoriaz:

De mooiste en vast de hoogste pistes van heel Portes Soleil vindt u in Avoriaz. Dit skigebied telt ongeveer 36 skiliften en zeventig kilometer aan pistes. Zelfs in april is de sneeuw hier nog van optimale kwaliteit. Bovendien zijn de uitzichten op de pistes meer dan adembenemend te noemen. Op de steile zwarte pistes die het gebied rijk is heeft u echter geen enkele tijd om de omgeving in u op te nemen. Snelheid en concentratie zult u hier zeer zeker nodig hebben. Bij voldoende sneeuw zijn de lange afdalingen naar het rustige dorpje Les Prodains zeker de moeite waard! Vanaf deze plek geeft een gondel u dan weer de aansluiting op Avoriaz en Super Morzine. Voor de snowboarders is er onder andere een geweldig funpark en met een heuse sneeuwscooter maakt u vervolgens een rondrit van twintig kilometer door de geweldige omgeving. Avoriaz is van alle gemakken voorzien en u zou door de sfeer bijna kunnen vergeten dat u op één van de grootste skigebieden ter wereld bent terecht gekomen.

Gaat u op wintersportvakantie naar Les Portes du Soleil, dan beleeft u een wintersportvakantie van ongekende kwaliteit!

Terug naar overzicht