Skigebied Le Grand Massif

Skigebied Le Grand Massif

Le Grand Massif staat voor een wintersportvakantie met de volgende eigenschappen:

 • Een van de grotere wintersportgebieden van Europa
 • Een van de meest sneeuwzekere gebieden in de prachtige Franse Alpen
 • Dorpen die bijna allemaal per lift met elkaar verbonden zijn.

Eén van de grootste wintersportgebieden van Europa

Ten noorden van de Mont Blanc ligt, in de Haute Savoie, het schitterende en uitgestrekte skigebied Le Grand Massif. Het gebied biedt u maar liefst 266 kilometers aan gevarieerde en brede pistes en is daarmee één van de grootste wintersportgebieden van Europa. Jaarlijks trekken duizenden mensen naar dit gebied voor een geslaagde wintersportvakantie. Door de ligging ten opzichte van de Mont Blanc is dit een van de meest sneeuwzekere gebieden van de Franse Alpen.

Verschillende pistes

Dit skigebied strekt zich uit over de dorpjes Flaine, Smaoens en Morillon 1100 en biedt voor elke wintersport liefhebber wat wils. Zo vindt u hier een van de langste blauwe afdalingen ter wereld de 'Des Cascades' genaamd. Deze prachtige veertien kilometers lange afdaling mag u tijdens uw wintersportvakantie zeer zeker niet missen!

Naast deze geweldige blauwe piste liggen er ook een aantal zeer pittige zwarte afdalingen en kunt u genieten van de vele off-piste mogelijkheden. Voor de gevorderde wintersporters is de zeer steile afdaling 'Combe de Gers' een ware uitdaging. Ook snowboarden is prima mogelijk. Het gebied kent een van de grootste snowparken van heel Europa, Jampark.

Er zijn dus mogelijkheden genoeg om u tijdens uw wintersportvakantie goed te vermaken in dit prachtige skigebied.

Le Grand Massif bestaat uit de volgende plaatsen:

 • Flaine (1600 m) / Flaine Foret (1600 m):
  Het hoger gelegen Flain is qua architectuur veel minder traditioneel dan Les Carroz en biedt een scala aan sportieve en ontspannende faciliteiten. Flaine Animation organiseert een uitgebreid animatieprogramma: concerten, theater, kinderprogramma's etc. Verder vindt u er een overdekt zwembad, een ijsbaan en een Top Form Center (sauna, fitness e.d.). Flaine is in zijn geheel autovrij, alleen om bagage uit te laden mag u het dorp in. Snowboarders vinden in Flaine één van Europa's grootste snowboardparken.
 • Les Carroz (1140 m):
  Les Carroz is een traditioneel, levendig en zonnig gelegen dorp met een eigen skigebied van ca. 55 kilometer (overwegend blauwe en rode pistes). Restaurants, winkeltjes, een ijsbaan, bioscoop, bars en 2 discotheken staan borg voor een gezellige après-ski. Ook voor de langlaufers is dit een prima bestemming met haar 64 kilometer loipen. Bovendien is Les Carroz uitermate geschikt als uitvalsbasis voor ballonvaarten; beslist een aanrader.
 • Morillon (1100 m):
  Morillon is één van de vijf wintersportplaatsen (naast Flaine, les Carroz, Sixt en Samoens) die zich verenigd hebben in een van de grootste skigebieden van Frankrijk: Le Grand Massif. Uw accomodatie bevindt zich uiteraard in het skistation Les Esserts, waar u ook een gezellig centrum aantreft vanwaar de skiliften vertrekken en waar u een supermarkt, barretjes en restaurants, een skischool en sportwinkels aantreft. Morillon les Esserts is verkeersvrij. Het oord bezit het label "P"tits Montagnards, hetgeen betekent dat het dorp ook prima geschikt is voor kinderen. Langlaufers worden verwend in de nabijgelegen Giffre-valei. Hier treft u 66 kilometer loipes aan.
 • Samoens (720 m):
  Samoens is één van de mooiste en meest authentieke wintersportdorpen in Frankrijk. Het dorp heeft dan ook de status 'Monument Historique'.
Terug naar overzicht