Skigebied Kirchberg/Kitzbühel

Skigebied Kirchberg/Kitzbühel

Kiest u voor een wintersportvakantie naar Kirchberg/Kitzbühel dan kiest u voor:

  • Eén van de topgebieden voor snowboarders
  • Uitgebreide uitgaansgelegenheden
  • Ultramodern besneeuwingssysteem.

De pistes

Het wintersportgebiedKirchberg ligt in het Brixental. Het dorp wordt door veel Nederlanders bezocht. Het gebied ligt in de Kitzbuheler Alpen met 145 km pistes waarvan 59 km blauw, 66 km rood en 20 km zwart. De beroemde Hahnenkamm piste is een piste met naam.

Het skigebied Kirchberg/Kitzbühel heeft ongeveer 150 km aan pistes verdeeld over de plaatsen Brixen im Thale, Kirchberg en Westendorf. Gelegen in de Kitzbüheler Alpen heeft het skigebied Kirchberg/Kitzbühel een grote variëteit aan pistes in alle moeilijkheidsgraden. Kirchberg/Kitzbühel beschikt ook over een Snowboard-Funpark waar de snowdoarders zich prima kunnen uitleven. Het skigebied heeft voldoende liften en kabelbanen zodat u nooit lang hoeft te wachten. Vervelen zult u zich hier nooit, want ook na het skiën zijn er voldoende uitgaansgelegenheden om u prima te vermaken.

Het uitgebreide skigebied van Kirchberg biedt mogelijkheid om te skiën vanaf 2000 meter (top) tot 800 meter (dal) en beschikt in totaal over ruim 145 kilometer aan besneeuwde hellingen. Een deel daarvan wordt met kunstsneeuw bespoten zodat Kirchberg een sneeuwzekere bestemming is. Het skigebied is onderverdeeld in 20 kilometer aan zwarte pistes voor de experts, 66 kilometer aan rode piste voor iedereen en 59 kilometer blauwe piste voor de wintersporters die het rustig aan willen doen. Van de 52 liften in het skigebied van Kirchberg zijn er 28 een sesselbahn (stoeltjeslift). 7 van de 52 liften in het skigebied zijn Cabinebahn (gondels) en er zijn ook nog eens 17 sleepliften.

Sneeuwzekerheid

Het skigebied van Kirchberg is over het algemeen relatief sneeuwzeker. Het dorp zelf ligt op 800 meter boven zeeniveau. Het hoogste punt in het skigebied is 2000 meter boven zeeniveau.

Terug naar overzicht