Ski- en sneeuwbril

Ski- en sneeuwbril

Een sneeuwbril is van groot belang om iedere dag bij zich u te dragen wanneer u de berg op gaat. Het weer in de bergen kan zomaar omslaan, waardoor u binnen no-time midden in de wolken zit. Het resultaat hiervan is dat u weinig tot niets zult zien met een gewone zonnebril op. Een Goggle, zoals de sneeuwbril word genoemd, zal u wel helpen met zijn oranje of gele glas.

Goggle

Dit glas zorgt voor contrast en u zult hier de dieptes enigszins mee kunnen zien. Ook tijdens een sneeuwbui heeft u veel meer aan een goggle dan een zonnebril omdat deze geheel afgesloten is. Hierdoor blijft uw zicht optimaal en kunt u een stuk veiliger de berg af glijden. Zorg dus altijd dat uw goggle in één van uw zakken zit!

De zonnebril is ook van groot belang om op te hebben tijdens de wintersport. Heeft u hem namelijk niet op en gaat u een afdeling doen, dan heeft u grote kans op sneeuwblindheid en dat is natuurlijk geen pretje! Continue tranende ogen is het resultaat hiervan. Wees dus slim en draag ten alle tijden een zonnebril met een goede UV filter (minimaal UV400).

Tips bij de aanschaf van een zonnebril of goggle:

  • Pas er voldoende
  • De zonnebril moet goed om het hoofd sluiten en de wimpers mogen het glas niet raken
  • Géén metalen pootjes! Plastic pootjes breken, maar metaal verbuigt. Valt u, dan is de kans groot dat het pootje van de metalen bril verbuigt en de kans dat deze in uw hoofd zal gaan steken is aanwezig! Het kunststof pootje zal breken en het ergste wat u dan overkomt is dat u een nieuwe bril moet halen
  • Ook op uw neus moet hij niet knellen en niet afglijden
  • Voor de goggle geldt: des te groter, des te minder zal hij beslaan
  • Kijk of ze Anti Fog op de glazen hebben staan. Deze glazen zullen niet zo snel beslaan.
Terug naar overzicht