Reisverzekering met wintersportdekking

Wanneer u op wintersportvakantie gaat vormen skilessen, een skipas en ski's of snowboards een aardige kostenpost. Deze kosten heeft u natuurlijk over voor een onvergetelijke wintersportvakantie waar u nog lang van zult nagenieten. Het meest vervelende aan een wintersportvakantie is dat er ook risico's aan vastzitten: skiën en snowboarden brengt soms ongelukken met zich mee. Het wordt daardoor nog vervelender om uw vakantie af te breken en al die hoge kosten dus 'voor niets' zijn geweest. Gelukkig bestaat er ook een wintersportdekking die u kunt afsluiten bij uw reisverzekering, waardoor u deze en andere kosten krijgt vergoed.

Alleen een basisverzekering?

Een basis zorgverzekering dekt alleen medische kosten in het buitenland tot het Nederlandse tarief. In de meeste landen is dit Nederlandse tarief hoog genoeg om uw hele rekening te dekken. Echter, in wintersportgebieden bevinden zich vaak privéklinieken waar u terecht kunt komen na een ongeluk. Deze klinieken zijn vaak erg duur en rekenen dan ook vaak een hoger tarief dan de kosten in Nederland. Dit wil zeggen dat alleen een basisverzekering niet voldoende is en u in zulke gevallen zelf moet bijbetalen. Om dit te voorkomen kunt u een aanvullende zorgverzekering of een aanvullende dekking afsluiten op uw reisverzekering. U krijgt hiermee de gehele rekening vergoed, mocht u na een flinke valpartij medische hulp nodig hebben. Daarnaast is het ook belangrijk om een annuleringsverzekering af te sluiten. Dit kan zowel een kortlopende of een doorlopende reisverzekering zijn. Deze verzekering zorgt er namelijk voor dat wanneer u (niet om medische redenen) terug moet naar Nederland of zelfs niet eens kunt beginnen aan uw reis, een vergoeding krijgt.

Naast het gewone snowboarden en skiën bestaat er ook nog de mogelijkheid om off-piste te gaan tijdens uw wintersportvakantie. Hiermee loopt u een groter risico om te vallen, waardoor de meeste zorgverzekeraars dit ongeval dan ook vaak niet vergoeden.

Ski-uitrusting

De benodigdheden voor een wintersportvakantie zijn vaak duur. Denk hierbij aan eigen skikleding, accessoires en ga zo maar door. U wilt natuurlijk ook dat deze spullen goed zijn verzekerd wanneer u op wintersportvakantie gaat. Ski-uitrusting die u meeneemt valt onder de bagagedekking, waardoor uw spullen zijn verzekerd voor beschadiging, diefstal en verlies. Let wel goed op het maximum, er geldt namelijk in veel gevallen een maximum bedrag per persoon of per polis.

Ook gehuurde skispullen zijn verzekerd door uw reisverzekering. Hierbij gaat het wel om onzekere voorvallen, zoals onverwachtse ziekte of terugkeer naar huis.

Wat vergoedt een wintersportdekking wel/niet?

Naast bovengenoemde zaken vergoedt een wintersportdekking ook:

  • Vervoer om van de piste af te komen na een ongeval;
  • Een reddingsactie op de piste;
  • Extra verblijfs- en reiskosten die gemaakt worden door ziekte van uzelf, uw kinderen of uw partner.

Naast de off-piste worden ook de volgende gevallen niet door een wintersportdekking vergoed:

  • Schade aan bindingen en skisokken;
  • Schade die is ontstaan tijdens speed skiën;
  • Schade die is ontstaan tijdens ijsklimmen of ijshockeyen;
  • Schade die is ontstaan tijdens bobsleeën of skispringen;
  • Zakelijke reizen.

Het is dus verstandig om een wintersportdekking af te sluiten bij uw verzekeraar, voordat u op wintersport gaat.