Duitsland

Heeft u zin in een wintersportvakantie dicht bij huis? Op wintersport in Duitsland betekent een gezellige vakantie waar u niet al te lang voor hoeft te rijden. Het maakt niet uit of u nu kort of lang wilt gaan skiën, alleen met uw gezin of gezellig met een grote groep vrienden of familie: een wintersportvakantie in Duitsland wordt gegarandeerd een succes.

De skigebieden

Ook in Duitsland liggen diverse prachtige skigebieden waar u een onvergetelijke wintersportvakantie kunt beleven. Met name voor de minder ervaren skiërs zijn de skigebieden in Duitsland uitstekend voor wintersport. De pistes zijn namelijk makkelijk te overbruggen en ook het hoogteverschil is niet al te groot. In het zuiden van het land liggen de meest uitgebreide skigebieden met een uitgebreid pisteaanbod en sneeuwzekerheid waar ook gevorderden skiërs en snowboarders zich kunnen vermaken.

Populaire skigebieden

Mede door de prachtige skigebieden met lange pistes en vele après-ski gelegenheden, is Duitsland geliefd door vele wintersporters. Het Duitse landschap beschikt over hoge bergen en vele uitstrekte sneeuwzekere landschappen waar u heerlijk kunt snowboarden en skiën waardoor het dus goed geschikt is voor een wintersportvakantie. Enkele populaire skigebieden in Duitsland zijn Willingen, Winterberg, Garmisch Partenkirchen, Kleinwalsertal & Overstdorf en Oberstaufen.

Voordelen van wintersport in Duitsland

Een wintersport in Duitsland kent vele voordelen, namelijk:

  • Makkelijke bereikbaarheid vanuit Nederland met touringcar, auto en trein;
  • Minder drukte waardoor er ook geen lange rijen bij de skiliften zijn;
  • Kindvriendelijk;
  • Dicht bij huis;
  • Sneeuwzeker vanaf half december t/m half maart (vanaf 700m).

Ook wandelaars en langlaufers vinden in de Duitse skigebieden optimale mogelijkheden. Doordat de bergen niet zo ruw zijn als in de Alpen, zijn de omstandigheden om te wandelen en langlaufen een stuk beter. Kortom: een wintersportvakantie in Duitsland betekent een onvergetelijke vakantie voor iedere wintersportliefhebber!